Geplaatst op: 24 oktober 2017

Voorwaarden van factoring

Om gebruik te kunnen maken van factoring krijg je te maken met verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ben je benieuwd welke voorwaarden dit zijn? Wij vertellen je er meer over.

Op het moment dat je op zoek bent naar een financieringsvorm krijg je te maken met verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Een klassieke vorm van financiering, zoals een banklening, hanteert vaak strenge voorwaarden. Voorwaarden waar jij als kleine of beginnende ondernemer niet altijd aan kan voldoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een minimale bestaansduur of een minimale vereiste voor de omzet. Alternatieve financiering kan dan een antwoord bieden. Factoring is een alternatieve vorm van financiering en is ook toegankelijk voor zzp’ers en kleinere ondernemers. De voorwaarden om gebruik te maken van factoring zijn een stuk milder dan de voorwaarden die gesteld worden aan een banklening. Benieuwd welke voorwaarden dit zijn?

Voorwaarden factoring

 • Je opdrachtgever dient kredietwaardig te zijn.
 • Je onderneming moet een Nederlandse entiteit hebben.
 • Factuur moet gebaseerd zijn op afgeronde diensten en prestaties.
 • Factuur dient goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever.
 • De minimale factuurwaarde is van €500,-.

De belangrijkste voorwaarden om gebruik te maken van factoring is de kredietwaardigheid van je opdrachtgever. De opdrachtgever is uiteindelijk degene die de factuur moet voldoen. Met deze reden wordt er van tevoren bekeken in hoeverre de opdrachtgever in staat is om zijn financiële verplichtingen te voldoen. Bij o2Factoring worden alle facturen die in behandeling genomen worden verzekerd. Dit betekent dat je bij een faillissement van je opdrachtgever voor 90% gedekt bent.

Daarnaast is het van belang dat je onderneming in Nederland is gevestigd. Dit betekent dat je bedrijf geregistreerd moet zijn in het Nederlandse handelsregister. Je facturen dienen gebaseerd te zijn op afgeronde prestaties en/of diensten. Op basis van afgeronde prestaties en/of diensten kan beoordeeld worden of dit naar tevredenheid van de klant geleverd is. Om gebruik te kunnen maken van factoring is het van belang dat de facturen door de opdrachtgever goedgekeurd zijn.

Doordat er voornamelijk wordt gekeken naar de opdrachtgever is factoring ook toegankelijk voor kleine of startende ondernemingen. Ondernemingen die (nog) geen hele grote omzetten draaien kunnen met deze reden ook gebruik maken van factoring. Een bijkomend voordeel van het gebruik van factoring is dat je geen schuld aangaat op de balans. Het is immers je eigen geld wat je ontvangt, alleen wat eerder dan verwacht.

Ben jij benieuwd of jouw opdrachtgever kredietwaardig is? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen