Geplaatst op: 11 mei 2017

Lange betalingstermijnen

Vanaf 1 juli 2017 is het wetsvoorstel door de Eerste Kamer gekomen om extreem lange betalingstermijnen tegen te gaan. Grote bedrijven mogen geen betaaltermijnen, langer dan 60 dagen, opleggen aan leveranciers. Een betalingstermijn van 30 tot 60 dagen kan al snel een doorn in het oog vormen voor een ondernemer.

Lange betalingstermijnen

Bedrijven die een groei doormaken kunnen op een punt terechtkomen dat liquide middelen schaars worden. Dit komt vaak doordat factuurbedragen ‘’vast’’ zitten in lange betalingstermijnen. Als dit een belemmering vormt voor de cashflow kan het ervoor zorgen dat uw bedrijf niet door kan groeien.

O2Factoring helpt ondernemers aan extra cashflow door de betalingstermijnen van openstaande facturen over te nemen. Dit betekent dat ondernemers die gebruik maken van factoring direct beschikking hebben over de factuurbedragen. Hierdoor financiert u uw eigen onderneming zonder een schuld aan te gaan.

Het gebruik van factoring levert u, naast de directe beschikking over uw liquide middelen, meer voordelen op. U bespaart tijd omdat uw debiteurenbeheer wordt overgenomen en u vindt een stukje zekerheid door het faillissementsrisico dat door o2Factoring wordt afgedekt.

Voorwaarden & werkwijze

Om gebruik te maken van factoring moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Uw bedrijf moet in Nederland gevestigd zijn.
 • De debiteuren moeten kredietwaardig worden bevonden.
 • Uw factuur moet een afgeronde prestatie of dienst betreffen.

Als uw bedrijf aan de bovenstaande voorwaarden voldoet is de kans groot dat uw facturen in behandeling kunnen worden genomen door o2Factoring.

De werkwijze van factoring is als volgt:

 1. Pas uw factuur aan met enkele kleine wijzigingen.
 2. Via uw klantportaal kunt u de factuur uploaden en deze wordt automatisch verstuurd naar uw opdrachtgever.
 3. O2Factoring verwerkt de factuur en betaald deze direct uit.

Als u interesse heeft in factoring dan kunt u ten alle tijden een vrijblijvende offerte aanvragen via de website van o2Factoring. Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u verdere vragen? Bel ons dan gerust, wij staan u graag te woord.

O2Factoring geeft zuurstof aan het MKB en hiermee de ruimte om door te groeien.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen