Geplaatst op: 7 februari 2018

Bedrijfsfinanciering – Waar moet je op letten?

Ben jij op zoek naar bedrijfsfinanciering? Dan heb je tegenwoordig volop keuze! Niet alleen de klassieke vormen van bedrijfsfinanciering, zoals een banklening, behoren tot de keuze. Ook alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering zijn een mogelijkheid. Wij geven drie tips voor als je bedrijfsfinanciering aan wilt vragen.

Tip 1: Verzamel vooraf alle documentatie

Verzamel vooraf zoveel mogelijk informatie over je bedrijf. Denk hierbij aan een KVK uittreksel, financiële jaarverslagen en een eventuele WKA verklaring. Stel daarnaast een investeringsplan op. Zorg ervoor dat dit plan nauwkeurig is opgesteld, waarbij gedacht wordt aan verschillende toekomstplannen en neem hier realistische scenario’s in mee.

Financieringsverstrekkers vinden een goede risicoanalyse belangrijk. Bij de scenario’s maak je zelf een inschatting van de verschillende risico’s die je onderneming mogelijk loopt. Een goede risico inschatting zorgt ervoor dat een financieringsverstrekker dit niet zelf gaat doen. Op het moment dat de financieringsverstrekker een risicoanalyse maakt, begrijp je dat het glas niet altijd halfvol is. Voorkom dit door zelf een goede opzet te maken.

Tip 2: Verschillende vormen bedrijfsfinanciering

Bekijk goed welke financieringsvormen er allemaal zijn en welke vormen voor jou interessant zijn. Als voorbeeld: een banklening klinkt misschien voor de hand liggend, maar voor startende ondernemers is een banklening een lastige vorm van financiering om te verkregen. Een alternatieve vorm van financiering is voor een startende ondernemer vaak een betere keuze.

Tip 3: Factoring

Bedrijfsfinanciering hoeft niet altijd gelijk te staan aan een schuld. Factoring is bijvoorbeeld een alternatieve vorm van bedrijfsfinanciering. Waarbij facturen direct uitbetaald worden. Jouw liquide middelen zitten hierdoor niet vast in betalingstermijnen. Je hebt directe beschikking over je geld, waarmee je de kosten van je onderneming kan betalen en makkelijker nieuwe investeringen maken.

O2Factoring is een factoring specialist voor zzp en mkb. Wij bieden onze klanten de volgende voordelen:

 • Uitbesteding debiteurenbeheer
 • Geen faillissementsrisico
 • Geen minimale omzeteisen
 • Mogelijk vanaf één factuur!

Wil jij onze dienstverlening eens uitproberen? Dat kan! Lees hier meer. Of neem contact met ons op.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen