Factormaatschappij gezocht?

Ben je het zat om 30 tot 60 dagen te moeten wachten op je geld? Wil jij je cashflow vergroten en je geen zorgen meer maken om wanbetalers? Dan is een factormaatschappij wellicht iets voor jou. Zij kunnen je helpen met bovenstaande problemen. Je facturen worden namelijk binnen 24 uitbetaald door de factormaatschappij. Je betaalt hiervoor slechts een klein percentage van het factuurbedrag. Maar daar blijft het niet bij. De factormaatschappij neemt ook het debiteurenbeheer en het faillisementsrisico over.

 

De voordelen van een factormaatschappij:

Het team van o2Factoring
Wolk icoon

1. Je factuur wordt direct uitbetaald

De voornaamste reden om voor factoring te kiezen: je factuurbedrag wordt binnen 24 uur uitbetaald. Je hoeft dus nooit meer te wachten op je geld, je vergroot je cashflow en je kan je blijven focussen op de groei van je onderneming.

Geldzak icoon

2. Tijd- en geldbesparing

Een factormaatschappij betaalt niet alleen de factuur direct uit. Ze nemen ook het debiteurenbeheer over. Je hoeft niet meer zelf achter je geld aan. Bij een factormaatschappij werken ervaren professionals die jouw factuur zo snel mogelijk proberen te innen. Vaak kan dit in overleg met jouw wensen.

Pinpas icoon

3. Jouw risico’s zijn gedekt

Alle facturen die je via een factormaatschappij indient zijn verzekerd tegen het risico op faillissement. Dit betekent dat je facturen gegarandeerd worden uitbetaald, zelfs bij een faillissement van je klant.

Hoeveel krediet verstrekt een factormaatschappij?

Een factormaatschappij verstrekt vaak meer krediet dan een bank. Wanneer je kiest voor factoring hoef je bovendien geen vreemd vermogen aan te trekken. Je verkoopt namelijk je eigen facturen. Dit zorgt voor een beter financieel beeld. Daarnaast is er geen sprake van een kredietplafond. Wanneer je omzet stijgt, stijgt ook jouw krediet. Een factormaatschappij kijkt voornamelijk naar de kredietwaardigheid van jouw debiteuren. Het krediet dat wordt verstrekt is afhankelijk van een aantal factoren: het factuurbedrag, de financiële gezondheid van je debiteur en de betalingstermijn.

o2Factoring, jouw factormaatschappij!

Ben je op zoek naar een betrouwbare en klantgerichte factormaatschappij? Neem dan eens contact op met o2Factoring. Onze factormaatschappij is gevestigd in Rotterdam, maar we bedienen MKB-bedrijven en zelfstandigen door het hele land. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze accountmanagers staan graag voor je klaar om je te helpen met al je vraagstukken. Wij worden hoog gewaardeerd op klantcontact. Iets waar we erg trots op zijn!

Welke vorm van factoring biedt o2Factoring aan?

Bij o2Factoring bieden wij American factoring aan. Dit is een flexibele vorm van factoring. Je mag zelf kiezen welke facturen je wil laten voorfinancieren en welke niet. Wil je maar 1 factuur voorfinancieren? Geen probleem. Je betaalt enkel de kosten voor deze factuur en je zit verder nergens aan vast. Je hebt het beheer geheel in eigen hand.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is zeer eenvoudig en transparant. Wij hanteren minimale aanmeld eisen waardoor je binnen 24 uur al klant kunt zijn. Je krijgt dan toegang tot je online portal waar je zelf je factuur kunt indienen. Deze factuur sturen wij naar je klant en we betalen deze binnen 24 uur aan je uit.Ben je nieuwsgierig of o2Factoring ook iets voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Probeer onze dienstverlening uit met één factuur!

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.
Ik wil zorgeloos ondernemen