Veelgestelde vragen

o2Factoring vooruit met dat geld

Heb je een vraag? Kijk dan eens bij onderstaande veel gestelde vragen. Twijfel je, of kan je hier geen antwoord vinden? Neem dan contact op met ons.  We helpen je graag verder!

Nemen jullie ook facturen van particulieren in behandeling?
Wij zijn enkel van dienst met facturen richting bedrijven. Helaas kunnen wij niet van dienst zijn met facturen gericht aan particulieren.
Mijn factuur heeft als status “verifiëren”, wat betekent dat?
Op basis van een steekproef controleren wij facturen die bij ons zijn binnen gekomen. Als een ingestuurde factuur in de steekproef terecht komt, krijgt deze als status “verifiëren”. Een van onze medewerkers neemt in dat geval contact op met de opdrachtgever om te verifiëren of de betreffende factuur in goede orde is ontvangen. Zodra dit is gebeurd kan de factuur worden overgemaakt.
Wat kost factoring?
De kosten van factoring worden bepaald door meerdere factoren en iedere situatie is uniek. Een standaard offerte bestaat niet. Voor een indicatie van de kosten gespecificeerd op jouw situatie kan je een vrijblijvende offerte aanvragen.
Kan ik mijn eigen factuur lay-out blijven gebruiken?
Ja, dat kan zeker. Je gebruikt de eigen factuur lay-out en eigen huisstijl. Het enige wat je wijzigt is het rekeningnummer.
Binnen hoeveel dagen wordt mijn factuur overgemaakt?
Wij betalen facturen uiterlijk binnen 24 uur uit. Vaak gebeurt dit veel sneller, in sommige gevallen zelfs binnen een paar uur.

Bedankt voor je aanvraag.

Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Waarom wil je gebruik maken van factoring?

Ik wil zorgeloos ondernemen