Ketenfinanciering

o2Factoring: Vooruit met dat geld

Offerte aanvragen
Facturen binnen 24 uur betaald

Ketenfinanciering is een alternatieve financiering en wordt ook wel reverse factoring genoemd. Vooral voor MKB bedrijven kan ketenfinanciering een mooie oplossing zijn. MKB bedrijven die bijvoorbeeld moeite hebben met het vinden van financiering kunnen door ketenfinanciering hun totale behoefte aan werkkapitaal verkleinen. Hierdoor is er minder behoefte aan externe financiering.

Hoe werkt ketenfinanciering / reverse factoring?

Concreet werkt ketenfinanciering als volgt. Als ondernemer heb je te maken met de betalingstermijnen van je debiteuren. Door ketenfinanciering worden goedgekeurde uitstaande facturen ver voor de betalingstermijn uitbetaald. O2Factoring betaald facturen al binnen 24 uur.

Vooral binnen het ZZP en MKB segment komen ondernemers moeilijker aan een externe financiering. Banken hanteren strenge voorwaarden waar startende of MKB ondernemers niet aan kunnen voldoen. Hierdoor belanden deze ondernemers in een financiële spagaat. Reverse factoring biedt hier een antwoord.

De voordelen van ketenfinanciering

Ketenfinanciering versterkt de financiële positie van de ondernemer. De ondernemer verkleint zijn behoefte aan werkkapitaal door de snellere betaling van zijn facturen. Hierdoor kan een ondernemer doorgroeien en direct nieuwe investeringen doen.

De voordelen voor de debiteur

Ook voor de debiteur zitten er voordelen bij. Door het versterken van de financiële positie van de leverancier verkleint de aannemer zijn leveringsrisico.

O2Factoring

O2Factoring betaald goedgekeurde uitstaande facturen direct uit, maar brengt daarnaast meer voordelen met zich mee. Het debiteurenbeheer neemt o2Factoring uit handen en ook de verzekering van het faillissementsrisico. O2Factoring kijkt naar de kredietwaardigheid van de afnemer. Een goede kredietwaardigheid betekent een uitbetaling van facturen binnen 24 uur. Hier betaald een klant van o2Factoring een percentage van het factuurbedrag over.

Door gebruik te maken van de dienstverlening van o2Factoring ontvang je dus niet alleen een directe betaling van je facturen. Ook wordt er ruimte gegeven om je meer te focussen op het ondernemen zelf. Doordat je geen omkijken meer hebt naar het debiteurenbeheer en het faillissementsrisico verzekerd is heb je meer tijd over. O2Factoring geeft zuurstof om te ondernemen. Niet alleen op financieel vlak, maar ook binnen jouw leven als ondernemer.

Klik hier voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen