Geplaatst op: 17 augustus 2017

Wacht niet langer op de uitbetaling van je facturen

Anno 2017 wachten we nergens meer op. Bestel jij iets online, dan heb je de bestelling de volgende dag in huis. Wil jij een net uitgebracht album horen van je favoriete artiest? Dan verwacht je dat Spotify deze direct online heeft staan. Je zou toch raar staan kijken als je bol.com bestelling een week later geleverd wordt of als je dat nieuwste liedje niet gelijk kan luisteren. Toch is er één ding waar alle ondernemers op wachten; de betaling van zijn of haar facturen. Raar eigenlijk, want zeg nou zelf wachten is toch niet meer van deze tijd? Wacht niet langer op de uitbetaling van je facturen.

Als je ondernemer bent dan krijg je te maken met de betalingstermijnen van je klanten. Op het moment dat je een factuur stuurt dan gaat deze betalingstermijn in. Ergens is dit logisch, want je klant moet natuurlijk even de tijd krijgen om de factuur te controleren om deze vervolgens te betalen. Dit moet één á twee dagen in beslag nemen zou je zeggen toch? Helaas werkt dit bij de meeste bedrijven niet zo. De gemiddelde betalingstermijn in Nederland ligt op de 41 dagen. Dit betekent dat je gemiddeld 41 dagen moet wachten totdat je factuur eens betaald wordt. Voor veel ondernemers zorgt een lange betalingstermijn voor problemen met de cashflow.

Geld zit ”vast” in facturen

Het geld zit namelijk ‘’vast’’ in facturen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet direct over liquide middelen beschikt, waardoor je bijvoorbeeld geen nieuwe investeringen kan maken, leveranciers kan betalen of door kan groeien. Als jij in een dergelijke financiële spagaat terecht komt dan kan je, als je deze hebt, gebruik maken van een buffer. Als je geen buffer hebt dan zal je op zoek moeten gaan naar een financieringsvorm.

Alternatieve financieringsvorm

Veel ondernemers denken wellicht aan een klassieke banklening, maar ook een alternatieve vorm van financiering kan een antwoord bieden. Factoring is een alternatieve financieringsvorm die kan helpen om jou uit de financiële spagaat te helpen. Door gebruik te maken van factoring beschik jij binnen 24 uur na het versturen van je factuur over het factuurbedrag. O2 Factoring wacht op de afgesproken betalingstermijn die jij met je klant hebt. Hierdoor kan jij doorgroeien en direct de investeringen maken die hiervoor nodig zijn.

Heb je interesse in factoring? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over factoring of vraag een vrijblijvende offerte op!

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen